Fagiolata este o tocanita specifica bucatariei italienesti. Extrem de gustoasa si mai ales consistenta, este ideala pentru sezonul rece.
Ingrediente:
200g boabe de fasole
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapa
1 telina mica
50g paste
sare
Cum preparam:
- Spalam fasolea si o lasam in apa peste noapte.
- Punem fasolea la fiert. Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt.
- Dupa e fasolea a fiert 30 de minute, punem legumele, mai putin ceapa si mai fierbem inca 30 de minute.
- Fierbem pastele si le lasam sa se scurga.
- Ceapa tocata o prajim 1 minut in ulei bine incins si o adaugam peste fasole. Oprim focul si punem pastele.
- Putem folosi fasole din conserva si putem sari peste etapa de fierbere.
6 portii
Timp de preparare: 1 ora
Pentru mai multe retete si articole despre gastronomie, viziteaza www.lacucina.ro.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă