Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocana de legume cu orez:
- 500 g ceapa
- 300 g morcov
- 300 g ciuperci
- 1,5 kg ardei capia (gogosari)
- 200 ml ulei
- 300 ml suc de rosii
- 1 cana orez
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Cum se prepara tocana de legume cu orez pentru iarna:
Ceapa se toaca marunt. Morcovul se rade fin. Ardeii capia se trec prin masina de tocat sau prin robot. Ciupercile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Orezul se spala bine si se fierbe in 3 cani cu apa si putina sare. Intr-un vas antiaderent, cu fundul mai gros, se inabusa ceapa in ulei si 200 ml apa. Cand apa scade si ceapa s-a inmuiat, se adauga morcovul si ciupercile. Dupa 15-20 minute se adauga ardeii capia, foaia de dafin, 1/2 lingurita sare si cateva boabe de piper. Dupa inca 20-25 minute se adauga sucul de rosii. Tocana de legume se fierbe in continuare la foc mic, amestecand constant pana ce scade si se ingroasa.
Se adauga apoi orezul fiert si dupa gust, sare si piper macinat. Inca 10-15 minute de clocotit si delicioasa conserva este gata!
Tocana de legume cu orez pentru iarna se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei, apoi se infileteaza bine capacele. Pentru ca tocana sa reziste si mai bine peste iarna, borcanele se mai tin in cuptor inca 20-25 minute.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă