De cativa ani traiesc o dorinta salbatica de a face dulceata de smochine, dar de cate ori le cumpar, dispar rapid. Anul acest, smochinul unei prietene a scapat de sub control si draguta de ea s-a gandit la mine! Mi-a daruit niste smochine minunate. Cu ele, am pornit la drum!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de smochine:

  • 1 kg de smochine
  • 600 g zahar
  • 120 ml apa
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja de lamaie(optional)
  • 1 baton scortisoara (pentru un strat discret de aroma)
  • vanilie(optional)

Mod de preparare dulceata de smochine:

Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie. Cand au ajuns la fierbere, am adaugat zeama de lamaie si am redus focul. Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana s-a legat dulceata. Turnam dulceata fierbinte in borcane curate, le strangem bine capacele si apoi le asezam cu gura in jos. Se invelesc bine pana a doua zi.
Este minunata si se pregateste usor, trebuie sa o incercati!

Pofta buna!

Va astept pe blogul meu pentru alte retete delicioase: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri