Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de smochine:
- 1 kg de smochine
- 600 g zahar
- 120 ml apa
- 3 linguri cu zeama de lamaie
- coaja de lamaie(optional)
- 1 baton scortisoara (pentru un strat discret de aroma)
- vanilie(optional)
Mod de preparare dulceata de smochine:
Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie. Cand au ajuns la fierbere, am adaugat zeama de lamaie si am redus focul. Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana s-a legat dulceata. Turnam dulceata fierbinte in borcane curate, le strangem bine capacele si apoi le asezam cu gura in jos. Se invelesc bine pana a doua zi.
Este minunata si se pregateste usor, trebuie sa o incercati!
Pofta buna!
Va astept pe blogul meu pentru alte retete delicioase: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?