De cativa ani traiesc o dorinta salbatica de a face dulceata de smochine, dar de cate ori le cumpar, dispar rapid. Anul acest, smochinul unei prietene a scapat de sub control si draguta de ea s-a gandit la mine! Mi-a daruit niste smochine minunate. Cu ele, am pornit la drum!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de smochine:

  • 1 kg de smochine
  • 600 g zahar
  • 120 ml apa
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja de lamaie(optional)
  • 1 baton scortisoara (pentru un strat discret de aroma)
  • vanilie(optional)

Mod de preparare dulceata de smochine:

Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie. Cand au ajuns la fierbere, am adaugat zeama de lamaie si am redus focul. Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana s-a legat dulceata. Turnam dulceata fierbinte in borcane curate, le strangem bine capacele si apoi le asezam cu gura in jos. Se invelesc bine pana a doua zi.
Este minunata si se pregateste usor, trebuie sa o incercati!

dulceata de smochine

Pofta buna!

Va astept pe blogul meu pentru alte retete delicioase: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de smochine.