Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru rulouri de vinete:
- 2 vinete
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel
- 2 cepe rosii potrivite
- cateva nuci prajite
- 50 ml ulei de masline
- 150 gr mozzarella
Sosul ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 4 fire de tarhon proaspat
- 300 ml sos de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare rulouri de vinete:
Sosul de rosii:
In uleiul incins calim usturoiul, apoi adaugam sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic 10 minute. Dupa ce tragem dupa foc condimentam cu sare, piper si adaugam tarhonul.
Rulourile de Vinete
Dupa ce spalam legumele, taiem vinetele felii subtiri, pe lungime. Intr o tigaia, in putin ulei, prajim fiecare felie de vanata pana se rumeneste putin, apoi le scoatem pe o farfurie.
Umplutura de legume
Ardeiul taiat julien, ceapa si dovlecelul taiate rondele le calim in ulei incins aproximativ 5 minute, pana cand se inmoaie bine, apoi le condimentam cu sare si piper dupa gust.
Luam fiecare felie de vanata si o umplem cu amestecul de legume, presaram putina nuca prajita, apoi le rulam si le asezam in tava, peste jumatate din sosul de rosii, cu partea rulata in jos.Turnam peste ele si restul de sos,apoi radem mozzarella si presaram nuca prajita.D am la cuptorul preincalzit la foc potrivit, timp de 15 minute.
Pofta buna!
O reteta propusa de: camelia al kawadri (kamkrys75)
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă