Profiterol – o cupa cu un desert racoros, de vara! Cine poate refuza?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru profiterol:

Pentru gogosile de ecler:

  • 75 g faina
  • 125 ml apa
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 oua

Pentru formarea cupei cu profiterol:

  • budinca de ciocolata sau crema preferata
  • inghetata
  • frisca
  • fructe

Mod de preparare profiterol:

Gogosi de ecler:

Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si sarea. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca energic, cu o lingura din lemn pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand cu o lingura sau cu mixerul, dupa fiecare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 180 de grade. Aluatul de ecler se pune intr-un pos sau intr-o punga si se formeaza mici gramajoare rotunde
direct in tava, cu putina distanta intre ele. Se coc timp de 20 -25 minute sau pana cand cresc si se rumenesc usor la suprafata. Se lasa sa se raceasca si se pot folosi la prepararea profiterolului. Gogosile de ecler se pot pastra la frigider timp de o saptamana.
Pentru profiterol se umplu gogosile de ecler cu budinca de ciocolata sau cu crema preferata, cu ajutorul unei seringi de bucatarie.
Se aseaza intr-o cupa straturi alternante de gogosele umplute, inghetata, frisca, fructe si se decoreaza cu topping-uri dupa pofta.

reteta profiterol

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Profiterol.