IN ACEST ARTICOL:
Nu este usor, mai ales cand e prima oara cand le incerci: e dificil sa aproximezi cantitatile potrivite, e dificil sa le rulezi cu bambusul, sa le tai, sa..., sa..., sa...

Inainte de toate, e important sa specific faptul ca retetele de sushi sunt foarte variate si se lasa mult si pe seama imaginatia celui care le pregateste.

Iata de ce aveti nevoie neaparat:

  • Sushi nori - sau alga speciala, uscata in fasii rezistente
  • bambus pentru rulat
  • sos iute wasabi
  • peste (eu am folosit somon)
  • orez (fiert cat mai lipicios)

am mai adaugat:

  • castravete taiat fasii
  • morcov dat pe razatoarea mica
  • + neaparat un bol cu apa la indemana.

Cu mainile umezite in bolul pregatit cu apa, intindeti peste alga un strat de orez. Presati bine.

Peste orez intindeti un strat din morcovii razliti.

Apoi adaugati umplutura, in cazul meu formata din peste, castravete si sos wasabi.

Sa nu va descurajeze rulatul.
Ridicati prima parte a algei si presati-o bine cu bambusul. Apoi ridicati bambusul de pe portiunea rulata, si rulati inca o data. Apasati din nou cu bambusul pentru fixare si tot asa. La final puteti pune pe alga un strop mic de pasta wasabi pe post de lipici, sa tina foile impreuna.

Taiati sushi cu un cutit de bucatarie foarte bine ascutit (altfel riscati sa sfasiati alga si carnea) la grosimea pe care o doriti si asezati bucatile obtinute pe un platou.
Puteti servi cu pasta wasabi (pentru cei care iubesc mancarea iute extrema :)) si sos de soia.

Pofta buna!

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul https://amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri