IN ACEST ARTICOL:
ca de anul trecut ma gandeam la o dulceata/gem de pepene galben. Aveam acum unul acasa, destul de copt insa pentru ca nu am facut niciodata pana acum, m-am gandit totusi sa combin pepenele cu caise. Si nu am facut rau, pentru ca am obtinut un gem foarte foarte aromat si fin. Delicios!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de pepene galben cu caise:

  • 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
  • 500 gr caise (cantarite fara samburi)
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.
Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.
Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.

Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Gem de Gutui: Rețete Delicioase și parfumate - De la Rețeta Clasică la Variante Fără Zahăr și Gem de Gutui Rase Gem de Caise: Rețeta Simplă și Delicioasă - Transformă Caisele în Dulceață Aurie Cât se fierbe gemul perfect? Ghid complet, pas cu pas, cu rețetă de gem de căpșuni

Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri