Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de pepene galben cu caise:
- 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
- 500 gr caise (cantarite fara samburi)
- 500 gr zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.
Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.
Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.
Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.
Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate