Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vinete prajite cu iaurt si nuci:
- 1 vanata potrivit de mare
- 125 g iaurt
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri nuci macinate
- sare
- piper
- zeama de lamaie
- patrunjel sau menta proaspata,
- boia dulce pentru decor
Cum se prepara vinete prajite cu iaurt si nuci:
Vanata se taie in felii subtiri, se preasara cu sare si se lasa 30-40 minute, sa isi lase sucul amarui. Feliile de vinete se spala cu apa rece si se sterg cu servete absorbante. Fiecare felie se taie apoi in cuburi mici, care se prajesc in 2 linguri ulei de masline, pana cand se inmoaie. Dupa ce se racesc, se pun intr-un bol si se amesteca cu usturoiul zdrobit, iaurtul, nucile macinate, menta tocata marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Salata de vinete prajite cu iaurt se poate decora cu miez de nuca intreg si boia dulce. Poate fi servita cu paine prajita.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.