Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei umpluti cu urda:
- 4 ardei grasi
- 200 g urda
- 70 g orez
- 1 ceapa ardei umpluti cu urda
- 1 morcov
- sare
- piper
- marar
- 2-3 rosii
- 3-4 linguri ulei
Cum se prepara ardei umpluti cu urda:
Ardeii se curata de seminte, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se toaca marunt, morcovul se rade mic, urda se paseaza bine cu o furculita, orezul se spala in mai multe ape, mararul se taie fin.
Ceapa se inabusa in 2 linguri ulei si 100 ml apa. Dupa 5-6 minute, se adauga morcovul si orezul. Se lasa sa se gateasca la foc mic, amestecand constant sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce orezul s-a umflat usor si toata apa a scazut, se opreste focul. Se adauga mararul, urda si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Cu amestecul obtinut se umplu ardeii grasi. Rosiile se dau pe razatoare si se amesteca cu 1-2 linguri ulei, 200 ml apa, sare si putin piper. Sosul de rosii se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza ardei umpluti. Vasul se da la cuptor pentru 25 minute acoperit cu capac sau cu folie din aluminiu, si inca 5-10 minute fara capac.
Ardei umpluti cu urda se servesc calzi, stropiti cu sosul de rosii si presarati cu marar verde.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară