25 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 5 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Mai aveam niste vinete la congelator dar vroiam altceva decat salata de vinete. Si cum mai tot timpul am in casa si dovlecei, m-am gandit ca aceasta combinatie intre vinete si dovlecel o sa fie una gustoasa rau. Si mare dreptate am avut. Multe legume, aroma de usturoi si busuioc....mmmm o bunatate ce o recomand cu drag.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de vinete cu dovlecel:

  • 400-500 gr vinete coapte si tocate
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 rosie
  • sare si piper
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 cani de apa

Mod de preparare mancare de vinete cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prajesc in ulei. Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici. Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Sare si piper punem dupa gust.
Dupa vreo 20 de minute cand s-a scurs apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Dupa inca 4-5 minute oprim focul.
Mancarea aceasta se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna sa aveti ca noi am avut!

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri