Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de vinete cu dovlecel:
- 400-500 gr vinete coapte si tocate
- 1 dovlecel potrivit
- 1 ceapa galbena
- 1 ceapa rosie
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 1 rosie
- sare si piper
- 3 catei de usturoi
- busuioc verde
- 2-3 linguri ulei
- 2-3 cani de apa
Mod de preparare mancare de vinete cu dovlecel:
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prajesc in ulei. Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici. Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Sare si piper punem dupa gust.
Dupa vreo 20 de minute cand s-a scurs apa si dovlecelul este aproape fiert adaugam rosia decojita si tocata marunt. Mai lasam 5 minute si adaugam si usturoiul feliat marunt si busuiocul tocat. Dupa inca 4-5 minute oprim focul.
Mancarea aceasta se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna sa aveti ca noi am avut!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă