IN ACEST ARTICOL:
Seria prajiturilor cu fructe continua cu aceasta prajitura dulce acrisoara cu rabarba si zmeura din gradina parintilor mei. Nu va mai repet ca imi plac prajiturile cu fructe pentru ca e destul de evident acest lucru din postarile mele. Incerc sa ma bucur din plin de sezonul fructelor mai ales ca e destul de scurta aceasta perioada. Oricum deja am inceput sa imi fac provizii si pentru iarna. Va invit sa savurati alaturi de mine o prajitura gustoasa si o cana cu cappuccino.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu rubarba si zmeura:

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 8 linguri lapte
  • un varf de sare
  • 2 linguri unt pentru uns tava
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr rabarba
  • 4-5 linguri zmeura
  • o mana de strugurei rosii

Mod de preparare prajitura cu rubarba si zmeura:

Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.
Ungem tava cu unt, asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat.
Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia peste fructe in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Oprim focul si mai lasam in cuptorul cu usa deschisa timp de 3-5 minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin rasturnam prajitura pe un platou.

Feliem si servim!
Puteti pudra deasupra cu zahar pudra daca vreti mai dulce.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri