11 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 29 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Dovlecelul nu prea imi lipseste din casa toata vara. Pot manca in fiecare zi pane, omleta, in tocanite etc. Omleta mea preferata este aceasta la care nepotul meu cand era mic ii zicea pizza si ii placea tare mult. Fie ca alegeti sa o preparati pentru mic dejun sau pranz, e o mancare foarte gustoasa si satioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu dovlecel:

  • 2 oua
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie de ardei
  • 1/2 rosie
  • un varf de cutit bicarbonat
  • un pic de sare si piper
  • 2 linguri faina
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei pentru prajit

Mod de preparare omleta cu dovlecel:

Curatam si spalam legumele. Intr-un bol batem cu o furculita ouale. Ceapa si ardeiul le taiem marunt, iar rosia mai intai o decojim si o taiem de asemenea marunt. Dovlecelul il dam pe razatoarea mare si il stoarcem de apa. Punem toate legumele in bolul cu ouale batute si amestecam. Adaugam patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul, bicarbonatul si treptat faina amestecand pana se omogenizeaza bine.
Incingem o tigaie cu o lingura de ulei si turnam compozitia in tigaie.
Lasam sa se prajeasca la foc potrivit apoi cu o paleta, cu grija, o intoarcem pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca.
Scoatem omleta cu paleta pe o farfurie, o feliem si o servim calda cu rosii si ardei proaspeti.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri