Un tort delicios, de vara.
Fiecare blat se insiropeaza cu sirop de zmeura si zeama de lamaie amestecate in cantitati egale (aproximativ 600 ml de sirop) si se umplu cu crema de mure acoperind si partea laterala tot cu crema. Frisca pusa deoparte se niveleaza cu o spatula pe deasupra tortului si peste frisca se pun murele pentru decor (date prin zahar tos, eventual).
Glazura se face topind pe foc mic zaharul in apa si in siropul de zmeura. Se da deoparte de pe foc apoi se adauga gelatina, amestecand des pana la dizolvarea ei completa. Se toarna acest gel pe deasupra tortului apoi se da la frigider cateva ore sau peste noapte.
Mai multe retete puteti vedea pe blogul:
retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/2012/08/tort-de-mure.html O reteta propusa de: Oana Durican (Dolce_vita)Daca si tu ai o reteta care iti iese bine de fiecare data si vrei sa o faci cunoscuta, o poti trimite aici: TRIMITE RETETA!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
O moștenire cu gust: de 75 de ani Beciul Domnesc creează cu pasiune vinuri de poveste!
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Crema de zahăr ars – Rețetă simplă pas cu pas
Garbo
Ultima actualizare: 4 Iulie 2013 @ 12:07
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?