Un tort delicios, de vara.
Fiecare blat se insiropeaza cu sirop de zmeura si zeama de lamaie amestecate in cantitati egale (aproximativ 600 ml de sirop) si se umplu cu crema de mure acoperind si partea laterala tot cu crema. Frisca pusa deoparte se niveleaza cu o spatula pe deasupra tortului si peste frisca se pun murele pentru decor (date prin zahar tos, eventual).
Glazura se face topind pe foc mic zaharul in apa si in siropul de zmeura. Se da deoparte de pe foc apoi se adauga gelatina, amestecand des pana la dizolvarea ei completa. Se toarna acest gel pe deasupra tortului apoi se da la frigider cateva ore sau peste noapte.
Mai multe retete puteti vedea pe blogul:
retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/2012/08/tort-de-mure.html O reteta propusa de: Oana Durican (Dolce_vita)Daca si tu ai o reteta care iti iese bine de fiecare data si vrei sa o faci cunoscuta, o poti trimite aici: TRIMITE RETETA!
Garbo
Ultima actualizare: 4 Iulie 2013 @ 12:07
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară