Un tort delicios, de vara.
Fiecare blat se insiropeaza cu sirop de zmeura si zeama de lamaie amestecate in cantitati egale (aproximativ 600 ml de sirop) si se umplu cu crema de mure acoperind si partea laterala tot cu crema. Frisca pusa deoparte se niveleaza cu o spatula pe deasupra tortului si peste frisca se pun murele pentru decor (date prin zahar tos, eventual).
Glazura se face topind pe foc mic zaharul in apa si in siropul de zmeura. Se da deoparte de pe foc apoi se adauga gelatina, amestecand des pana la dizolvarea ei completa. Se toarna acest gel pe deasupra tortului apoi se da la frigider cateva ore sau peste noapte.
Mai multe retete puteti vedea pe blogul:
retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/2012/08/tort-de-mure.html O reteta propusa de: Oana Durican (Dolce_vita)Daca si tu ai o reteta care iti iese bine de fiecare data si vrei sa o faci cunoscuta, o poti trimite aici: TRIMITE RETETA!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
O moștenire cu gust: de 75 de ani Beciul Domnesc creează cu pasiune vinuri de poveste!
Rețete blat tort simple pentru un desert perfect și pufos
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Garbo
Ultima actualizare: 4 Iulie 2013 @ 12:07
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă