Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gogosi grecesti:
- 250 g faina
- 1/4 lingurita sare
- esenta de portocale
- 3 lingurite drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 250 ml apa
- ulei pentru prajit
Sirop:
- 1/2 cana apa
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana miere
- esenta de portocale (apa de trandafiri)
- scortisoara
Cum se prepara gogosi grecesti loukoumades:
Aluat:
Drojdia se dizolva in apa calduta. Se adauga zaharul si esenta si se amesteca bine. Faina si sarea se cern intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul cu drojdie. Aluatul se amesteca cu mixerul sau cu o furculita, nu prea mult, ci numai pana cand faina este incorporata si se obtine o compozitie neteda si usor spumoasa. Bolul cu aluatul de gogosi grecesti se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, in loc cald si ferit de curenti de aer rece.
Sirop de miere:
Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se fierb timp de 5-7 minute pana se ingroasa putin. Se da ibricul deoparte si se adauga mierea si esenta de portocale (sau apa de trandafiri). Se amesteca bine pana se dizolva mierea. Siropul se pastreaza la cald pana la finalizarea gogosilor.
Pregatirea gogosilor:
Pentru formarea gogosilor se foloseste o lingurita, trecuta tot timpul prin apa calda, pentru a evita lipirea aluatului, acesta fiind destul de moale. Micile bile de aluat se prajesc in baie de ulei, intr-o tigaie mai adanca sau in friteuza, pana cand se umfla frumos si se rumenesc bine pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se aseaza pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Gogosile grecesti loukoumades se servesc calde, stropite din abundenta cu sirop de miere si pudrate cu un strat fin de scortisoara. Se pot servi presarate cu nuci macinate, fistic sau susan prajit usor.
Pofta buna!!
O reteta recomandata de blogul: https://truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară