Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella

12:06, 15 Iunie 2013 publicat în Retete culinare12 share-uri

In meniul de azi avem un preparat clasic italian care se face destul de usor si este foarte delicios si apreciat.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gnocchi cu sos de rosii, ciuperci si mozzarella:

Ingrediente pentru gnocchi:

Citeste si:
Alimente care ne înalță vibrația energetică: descoperă-le și tu
Alimente care ne înalță...
  • 220 g faina
  • 250 g branza ricotta
  • 30 g parmezan ras
  • 3 galbenusuri
  • sare si piper

Ingrediente pentru sos :

  • 500 g ciuperci taiate in felii groase
  • 500 ml. suc de rosii/pasata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mica
  • chilli uscat
  • ulei de masline
  • oregano si busuioc
  • 200 g mozzarella

Mod de preparare gnocchi cu sos de rosii, ciuperci si mozzarella:

Citeste si:
Herbalife Nutrition lansează primul Shake Gourmet în Europa & Africa
Herbalife Nutrition lansează...

Mod de preparare gnocchi:

Amestecam toate ingredientele, framantam pana obtinem un aluat moale, elastic. Dam la rece pentru 30 de minute. Din acest aluat rupem bucatele mici din care formam suluri. Aceste suluri le taiem in parti de 5 cm. Aceste bucatele le trecem peste dintii unei furculite pentru a da un model cu rizuri sau le strivim cu furculita si apoi aducem marginile spre interior formand un gnocchi ca in imagine.

Eu le-am facut cu o seara inainte si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Si-au pastrat foarte bine forma.
Fierbem gnocchi in apa clocotita cu sare.Cand ies la suprafata apei,sunt gata.
Ii scoatem intr-un vas termorezistent si aruncam peste ei un cub de unt sau stropim cu putin ulei de masline.
Sunt atat de buni....parmezanul si ricotta dau o nota de gust aparte.:)

Mod de preparare sos de rosii:

Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline pana devine opaca. Punem usturoiul zdrobit cu lama la cutit si tocat fin. Amestecam putin si adaugam ciupercile. Le calim bine, turnam sucul de rosii, chilli, sare, piper, oregano. Lasam sa fiarba la capac, la foc mic. La final presaram busuioc proaspat sau uscat.

Turnam sosul peste gnocchi. Deasupra asezam bucati de mozzarella si dam vasul la cuptor incins pentru 10 minute, la foc mediu.

Trebuie sa incercati aceasta combinatie cu adevarat gustoasa!



Va doresc pofta buna !

Pentru fotografii din timpul prepararii vizitati blogul: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro




O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri