Chiftelute imbracate intr-o crusta crocanta din fulgi de porumb. Mofturosii cei mici nu au cum sa le refuze!

Ingrediente necesare pentru chiftele crocante de pui:

  • 500 g carne de pui
  • 1 ou
  • sare, piper
  • boia dulce, boia iute
  • marar
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri pesmet
  • fulgi de porumb

Mod de preparare chiftele crocante de pui:

Fulgii de porumb se pun intr-o punga mai groasa si se piseaza bine cu o greutate, pentru a se marunti. Carnea de pui se toaca, se pune intr-un bol si se amesteca cu ou, sare, piper, boia dulce si iute dupa gust, marar tocat marunt, usturoiul zdrobit.
In cazul in care compozitia de carne a iesit mai moale, se adauga pesmet. Se umezesc mainile cu apa rece si se formeaza chiftelele. Acestea se tavalesc prin fulgii de porumb maruntiti si se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Se pot gati si la cuptor, timp de 30 minute, asezate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Chiftele crocante de pui se servesc calde, alaturi de salata de legume sau piure.

chiftele de pui

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftele crocante de pui.