Ingrediente necesare pentru piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez:
- o bucata intreaga de piept de porc - aprox 1 kg
- 4 linguri de masline
- cimbru, maghiran, roinita
- 1 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita piper
- 1 capatana usturoi
Pentru garnitura:
- 125 gr orez basmati
- 2-3 l apa si un pic de sare pt fierberea orezului
- patrunjel verde
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez:
Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt.
Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de minute.
Scoatem din frigider carnea si in crapaturile unde am taiat asezam felii de usturoi.
Picuram putin ulei de masline intr-o tava si asezam pieptul de porc in ea. Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185-190 de grade timp de 30 de minute. Dupa 30 min indepartam folia de Al., cu o lingura stropim carnea cu uleiul din tava si mai lasam la cuptor aprox 20 minute.
Verificam carnea daca e facuta inainte de a o scoate din cuptor.
Orezul il fierbem in apa cu sare si cand este fiert il strecuram.
Turnam orezul pe un platou si presaram deasupra sare, piper si patrunjel verde tocat.
Asezam carnea peste orez si servim cald.
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL

Aceasta reteta fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro
Șase pași către dieta unui adult sănătos

Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră