Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de gris:
- 1 ceasca de gris
- 4 cesti de lapte
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 25 gr stafide
- praf de sare
- 1 lingura pesmet
- putin unt
- esenta de vanilie
Mod de preparare budinca de gris:
Puneti laptele la fiert impreuna cu vanilia si zaharul. Cand laptele sta sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca pana cand a fiert. Se ia deoparte de pe foc si se adauga, unul cate unul, galbenusurile, stafidele si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se coace la cuptor cam o jumatate de ora, pana se rumeneste usor si se incheaga.
Se lasa sa se raceasca usor si apoi se serveste cu sos de fructe.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul: amainbucatarie.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?