Inghetata rapida, cremoasa si parfumata!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de capsuni:

  • 800 g capsuni
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 400 g zahar

Mod de preparare inghetata de capsuni:

Mixam galbenusurile cu zaharul, intr-o craticioara, pana devin o crema. Adaugam lapte si omogenizam. Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca bine. Capsunile spalate si uscate le pasam pana devin un piure, la robot sau blender. Batem frisca si smantana si peste ele turnam compozitia de ou rece si piureul de capsuni. Amestecam cu o lingura. Dam la congelator, intr-o cutie de plastic cu capac, pentru cateva ore si ...gata !

inghetata de capsuni

Super parfumata !

Mai multe retete de inghetate delicioase si fotografii din timpul prepararii, gasiti aici: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata de capsuni.