Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa cremoasa de cartofi:
- 1 kg cartofi
- 3 morcovi mari
- 1 ceapa mare
- 1 cana de mazare
- 1 ardei rosu
- patrunjel verde
- 4 linguri de pasta de rosii si ardei (reteta aici) - daca nu aveti, puneti 2 linguri bulion, putin cimbru si 1 ardei in plus
- 2 litri de apa
- 1 litru de lapte
- putin ulei
- boia
- sare, piper
Mod de preparare supa cremoasa de cartofi:
Puneti in oala in care vreti sa faceti supa uleiul, puneti ceapa tocata si adaugati apa cat o jumatate de lat de deget. Eu "indulcesc" astfel calitul cepei sau a legumelor, care pot pica greu daca se fac direct in ulei.
Cand ceapa devine sticloasa, adaug si cartofii taiati cubulete, cartofii, ardeii si cam 2 lingurite de boia. Amestec bine, sa lase culoare si sting cu apa.
Cand legumele s-au fiert, adaug pasta de rosii si ardei si mazarea. Mai las cateva minute sa se fiarba si mazarea, adaug apoi laptele cald si patrunjelul verde.
Mai las cat sa dea un clocot impreuna si opresc focul.
La noi supa aceasta are mare succes. Merge de minune cu ceapa verde.
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară