12:04, 27 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare15 share-uri

Este o tarta delicioasa si reprezinta aperitivul perfect. Pentru iubitorii de ciuperci, este deliciul absolut, mai ales ca se poate savura si ca gustare si ca fel de mancare. Am facut aceasta tarta dupa gustul meu, combinatiile pot varia, insa asa am considerat eu ca ar trebui sa fie si sa arate.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu ciuperci:

Pentru blat am folosit:

Citeste si:
Cum ai grijă de sănătatea picioarelor tale
Cum ai grijă de sănătatea...
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou

Din toate acestea am format repede de tot un aluat faramicios pe care l-am strans intr-o mingiuta invelita in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura mi-au trebuit:

Citeste si:
Ciuperca Tibetană (Cordyceps Sinensis): o MINUNE pentru sănătate
Ciuperca Tibetană (Cordyceps...
  • 700g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • piper dupa gust
  • 50 g cascaval afumat

Pentru topping:

  • 100 g cascaval ras (eu am folosit 3 tipuri, mozzarella, edam si cheddar)

Mod de preparare tarta cu ciuperci:

Ciupercile le-am taiat bucati mai mari, le-am calit in unt pana a scazut toata zeama lasata, le-am sarat, le-am piperat si apoi le-am lasat la racit. Dupa ce s-au racit am adaugat oul, am amestecat bine si am lasat deoparte. Din aluatul de la frigider am intins o foaie, am asezat foaia in forma de tarta tapetata cu unt, am intepat din loc in loc foaia cu o furculita si am dat forma la cuptorul incins pentru 10 minute. Peste foaia coapta pe jumatate am pus bucati de cascaval afumat (probabil ca puteti sa sariti peste acest pas, dar mie mi s-a parut tare interesanta combinatia de cascaval afumat si ciuperci, plus ca la final, in combinatie cu acest cascaval ciupercile vor capata o consistenta cremoasa irezistibila). Peste cascaval am asezat compozitia de ciuperci. Deasupra tartei am presarat cele 3 tipuri de cascaval, am dat totul la cupto si a rezultat asta: o tarta cu blat crocant, cu umplutura delicioasa de ciuperci si cascaval afumat.

Atunci cand o servim putem presara si niste patrunjel...

O reteta propusa de blogul

andreeachinesefood.blogspot.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri