Pizza de post cu ceapa caramelizata

12:04, 12 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare10 share-uri

Pentru un pranz de post cu un gust deosebit, incercati pizza de post cu ceapa caramelizata. Este foarte buna calda, dar este la fel de buna si servita rece, a doua sau a treia zi, daca se pastreaza la frigider, invelita in folie alimentara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pizza de post cu ceapa caramelizata:

Ingrediente necesare pentru pizza de post cu ceapa :

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Aluat pizza:

  • 100 ml apa
  • 25 ml ulei
  • 1 lingura drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g faina

Topping:

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...
  • 4 buc. ceapa rosie
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 5 linguri otet balsamic
  • sare, piper,
  • ½ lingurita zahar
  • sos de rosii sau chetkup
  • masline verzi murate

Mod de preparare pizza de post:

Ceapa caramelizata:

Ceapa rosie se toaca pestisori si se inabusa in ulei si apa. Cand apa a scazut si ceapa s-a inmuiat putin,
se adauga sarea, zaharul si otetul balsamic. Se continua gatirea pana cand otetul se evapora si ceapa este caramelizata. Compozitia se lasa sa se raceasca.

Aluat pizza:

Drojdia se dizolva in apa calduta. Se adauga uleiul, sarea, apoi faina. Aluatul se framanta bine, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit 25-30 minute, sa isi dubleze volumul.

Asamblarea:

Aluatul se intinde in foaie subtire si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se unge cu sosul de rosii, apoi se pune ceapa caramelizata si maslinele verzi taiate in felii mici.
Pizza se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul incalzit la 180 de grade.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri