Iata o reteta sanatoasa si delicioasa. O poti prepara in zilele de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru broccoli cu usturoi si pasta de ardei:

  • broccoli (cam 200 gr/ portie)
  • 3 - 4 catei de usturoi, zdrobiti in putin ulei si putintel otet ( 1/3 lingurita)
  • 2 - 3 linguri pasta de ardei. In reteta originara era de-a dreptul un chilli rosu, e drept fara samburi, mie mi s-a parut (de fapt imi este) mai la indemana pasta de ardei
  • ulei

Mod de preparare broccoli cu usturoi si pasta de ardei:

Intai si intai fierb broccoli pentru cateva minute in steamer (daca nu aveti asa ceva cinci minute fierband intr-o oala cu apa si sare va fi suficient). Intre timp zdrobim usturoiul, adaugam putin a sare, ulei, otet, nu e nevoie sa-l frecam ca sa se transforme in pasta. Cand e gata broccoli, il scurgem, luam o tigaie (in cazul meu, wokul), punem cateva linguri de ulei (3 -4 - de masline preferabil), cand se incalzeste, adaugam usturoiul, pasta de ardei, broccoli si mestecam cu o lingura de lemn (cu grija sa nu zdrobim "boboceii" verzi), in cateva minute este gata de savurat. Pofta buna!

broccoli cu usturoi

O reteta recomandata de blogul http://casutalaurei.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Broccoli cu usturoi si pasta de ardei.