Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru broccoli cu usturoi si pasta de ardei:
- broccoli (cam 200 gr/ portie)
- 3 - 4 catei de usturoi, zdrobiti in putin ulei si putintel otet ( 1/3 lingurita)
- 2 - 3 linguri pasta de ardei. In reteta originara era de-a dreptul un chilli rosu, e drept fara samburi, mie mi s-a parut (de fapt imi este) mai la indemana pasta de ardei
- ulei
Mod de preparare broccoli cu usturoi si pasta de ardei:
Intai si intai fierb broccoli pentru cateva minute in steamer (daca nu aveti asa ceva cinci minute fierband intr-o oala cu apa si sare va fi suficient). Intre timp zdrobim usturoiul, adaugam putin a sare, ulei, otet, nu e nevoie sa-l frecam ca sa se transforme in pasta. Cand e gata broccoli, il scurgem, luam o tigaie (in cazul meu, wokul), punem cateva linguri de ulei (3 -4 - de masline preferabil), cand se incalzeste, adaugam usturoiul, pasta de ardei, broccoli si mestecam cu o lingura de lemn (cu grija sa nu zdrobim "boboceii" verzi), in cateva minute este gata de savurat. Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul https://casutalaurei.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?