Timp de preparare: 1.30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru crap in stil frantuzesc:
- 1 crap ( 1,5 - 2 kg )
- 1 pachet de unt + 2-3 cubulete
- 4 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- 250 ml. vin alb
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri smantana(optional)
- 2 foi de dafin
- patrunjel
- coaja rasa de la o lamaie medie
- cimbru
- rozmarin
- sare si piper
Mod de preparare crap in stil frantuzesc:
Pentru inceput preparam untul aromat. Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.
Dupa ce curatam crapul de solzi, il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat.
Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg, pentru un aspect mai deosebit.
Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior.
Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.
Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava.
Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.
Bon appetit!
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a