Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de fasole de post:
- circa jumatate de pachet de fasole cu bob mic
- sare pentru gust, apa pentru fiert
- 2-3 cepe rosii
- 2 linguri de ulei
- piper negru macinat
- putina boia iute
- 1/2 de legatura de patrunjel proaspat
- 2-3 morcovi
- ardei rosii sau alte legume pentru fiert
Mod de preparare mancare de fasole de post:
Se spala fasolea, apoi se pune la fiert impreuna cu 2-3 morcovi intregi, 2-3 cepe, ardei sau alte legume. Se lasa sa fiarba mai mult timp, pana ce bobul se inmoaie. Cand s-a fiert, se scot legumele intregi folosindu-se o spatula si se scurge apa din vas. In acest timp se incinge uleiul intr-o tigaie (este nevoie de 2 linguri de ulei), in care se adauga 2 cepe rosii taiate pestisori si 1-2 linguri cu suc de rosii sau bulion.
Se caleste ceapa, apoi se scurge de ulei si se adauga peste fasole. Se mai tine fasolea putin pe foc, dupa care, la final, se adauga verdeata tocata marunt si condimentele dupa gust (piper, sare si boia).
Aceasta este o mancare de post, nutritiva de altfel.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Delicioase Idei (IdeiDelicioase)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară