Traditionala fasole de post de la care nu ne putem deda.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de fasole de post:

  • circa jumatate de pachet de fasole cu bob mic
  • sare pentru gust, apa pentru fiert
  • 2-3 cepe rosii
  • 2 linguri de ulei
  • piper negru macinat
  • putina boia iute
  • 1/2 de legatura de patrunjel proaspat
  • 2-3 morcovi
  • ardei rosii sau alte legume pentru fiert

Mod de preparare mancare de fasole de post:

Se spala fasolea, apoi se pune la fiert impreuna cu 2-3 morcovi intregi, 2-3 cepe, ardei sau alte legume. Se lasa sa fiarba mai mult timp, pana ce bobul se inmoaie. Cand s-a fiert, se scot legumele intregi folosindu-se o spatula si se scurge apa din vas. In acest timp se incinge uleiul intr-o tigaie (este nevoie de 2 linguri de ulei), in care se adauga 2 cepe rosii taiate pestisori si 1-2 linguri cu suc de rosii sau bulion.

Se caleste ceapa, apoi se scurge de ulei si se adauga peste fasole. Se mai tine fasolea putin pe foc, dupa care, la final, se adauga verdeata tocata marunt si condimentele dupa gust (piper, sare si boia).

mancare de fasole de post

Aceasta este o mancare de post, nutritiva de altfel.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Delicioase Idei (IdeiDelicioase)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Fasole de post.