O mancare pe care nu am mai facut-o de ceva timp dar care imi place foarte mult. In alte cuvinte un pranz gustos cu mazare verde si pulpe de pui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de mazare cu pui:

  • 5 ciocanele de pui
  • 500 gr mazare verde
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 4 foi dafin
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 lingura faina
  • 50 ml ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare mancare de mazare cu pui:

Tocam ceapa si ardeiul marunt si punem in ulei la calit.
Punem ciocanelele spalate peste legume si lasam sa se caleasca usor apoi turnam 2 cani de apa calda si lasam la fiert.
Cand pulpele sunt fierte pe jumatate punem si mazarea, adaugam foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam la fiert in continuare.
Cand sunt fierte atat pulpele cat si mazarea adaugam faina amestecata cu sucul de rosii in care am pus si cateva linguri din zeama fierbinte.
Lasam sa dea din nou in clocot amestecand sa nu se prinda de fund si luam de pe foc.
Adaugam patrunjelul tocat si servim cald.
Pofta Buna!

mancare de mazare cu pui

Cititi si alte retete delicioase pe blogul http://timeaioo.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de mazare cu pui.