1 Martie 2013 publicat în Retete culinare 82 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
E 1 Martie, a venit primavara!! si odata cu ea martisorul, acest simbol ce ramane peste veacuri "funia zilelor, saptamanilor si lunilor anului, adunate intr-un snur bicolor". Va ofer si eu cu drag, un martisor dulce si va doresc sa aveti o primavara frumoasa si insorita!

Oricat de mult ar vrea Baba Iarna sa mai ramana la noi, oricat ne-ar descuraja cu zapada si frigul ei, noi stim un lucru: e 1 Martie, a venit primavara!! si odata cu ea martisorul, acest simbol ce ramane peste veacuri "funia zilelor, saptamanilor si lunilor anului, adunate intr-un snur bicolor".
Cu totii sarbatorim aceasta zi daruind sau primind martisoare. Un ghiocel, o potcoava, un coșar, un trifoi…sunt mici cadouri aducatoare de noroc si fericire, sunt simboluri ale primaverii si ale revenirii la viata, ale sperantei si optimismului recapatate an de an de 1Martie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura martisor:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri faina

Sirop:

  • 4 linguri apa
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 1 lingura miere
  • 5 linguri zahar pudra

Glazura:

  • 150-200 g zahar pudra
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri apa

Cum se prepara:

Blatul:

Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de portocala, esenta si faina.
Se amesteca usor, cu miscari circulare, pentru ca aluatul sa inglobeze destul aer si prajitura sa iasa pufoasa.
Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.
Dupa ce este copt, blatul se scoate din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pentru sirop:

Se amesteca apa, lichiorul de portocale, mierea si zaharul pudra.
Se pun pe foc si se incalzesc usor, amestecand pana se topeste zaharul.
Optional, pentru un plus de aroma, se poate adauga esenta de portocale sau vanilie.

Pentru glazura:

Se amesteca zahar pudra cu zeama de lamaie si apa, cat sa iasa o compozitie fluida, groasa. Cantitatea de zahar se poate dubla, daca se doreste un strat mai inalt de glazura.
Glazura poate fi lasata alba sau se poate colora dupa preferinte.

Asamblarea:

Blatul racit se insiropeaza cu siropul caldut, iar deasupra se intinde glazura.
Dupa ce glazura se intareste suficient, prajitura martisor se taie in patrate mici si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Snurul de decor se poate modela din pasta de zahar sau din caramele gumate.

Rezultatul:

Un martisor delicios, elegant si feminin!

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri