Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute din orez:
- 1 ceasca orez
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- 2 oua
- faina
- pesmet
- susan
- bucati de carne prajita
- carnati sau cascaval- pentru umplut
Mod de preparare chiftelute din orez:
Se pun la fiert 3 cesti au apa, sare si ulei. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga orezul si morcovul taiat cuburi. Se lasa sa fiarba, pana se obtine un orez mai legat. Dupa ce se raceste, se amesteca cu patrunjelul tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude, iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita, sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple.
Se trec prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor, timp de 25-30 minute.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare