Adica supa de cartofi. Foarte simpla, cu foarte putine ingrediente, delicioasa si buna de iti incalzeste sufletul in orice zi friguroasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa Parmentier:

  • aproximativ 750 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri mari de smantana
  • patrunjel tocat fin
  • sare
  • crutoane

Mod de preparare supa Parmentier:

Curatati cartofii si ceapa, ii taiati cubulete si ii puneti intr-o oala de 2 litri. Umpleti oala cu apa, puneti pe foc si lasati sa fiarba pana se inmoaie cartofii.
Luati de pe foc si pasati supa, pana aveti o crema perfecta.

Puneti oala din nou pe foc mic.
Bateti galbenusul cu smantana si adaugati-l la supa.

Cand supa da in clocot, puneti untul si patrunjelul (eu am pus un cubulet, asa cum le-am inghetat din vara).

Serviti cu crutoane!♥

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri