O placinta atat de aromata si de pufoasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu dulceata de portocale:

Mai intai va trebuie un borcan sau doua de dulceata de coaja de portocala. Nu m-am incumetat sa fac in casa asa ceva, dar se gaseste in comert si este foarte buna.

Pentru foi (tava de aragaz): 200 ml ulei, 200 ml bors din tarate, 30 g drojdie, un praf de sare, faina cat cuprinde pt un aluat bun de intins (cca 5-600 g).

Ma simt nevoita sa precizez clar ca este vorba despre bors crud, si nu de mancarea cu aceeasi denumire.

Se pun intr-un castron uleiul, borsul, sarea si drojdia plus 500 g faina, toate la aceeasi temperatura, a camerei. Framantati aluatul si daca mai este nevoie adaugati faina cate o lingura plina, pana cand aluatul ramane destul de moale dar nu se mai lipeste nici de mana si nici de castron. Lasati-l cca 20-30 de minute sa se odihneasca acoperit cu un servet. Nu va creste, dar se va omogeniza. Nu e nevoie sa-l lasati nici la frigider si nici la caldura, ci pur si simplu pe masa, in bucatarie.

Dupa ce trece timpul de odihna, impartiti coca in doua, si faceti pe o planseta presarata cu putina faina, doua foi cat tava de aragaz. Asezati prima foaie in tava (nu e nevoie sa fie unsa, este destul ulei in aluat), umpleti cu dulceata de portocale (sau orice umplutura dulce-acrisoara), acoperiti cu a doua foaie si dati la cuptor la foc potrivit aproximativ 50 de minute. Cand este gata, e usor rumena pe deasupra. Scoateti tava si lasati sa se racoreasca, dupa care puteti portiona si pudra pe deasupra.

placinta cu dulceata de portocale

Pofta buna!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu dulceata de portocale.