Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema cu sfecla, cartofi si mere:
- 1 sfecla rosie
- 2 morcovi
- 1 ceapa mica
- 2 cartofi
- 1 mar
- sare
- 2 lingurite condimente pt carne de porc
- zeama de la 1/2 lamaie
- verdeata
- paine prajita
- sare
- branza topita cu smantana
Mod de preparare supa crema cu sfecla, cartofi si mere:
Intr-o oala punem la fiert 1,5 litri apa. Cand fierbe apa, adaugam curatate, spalate, taiaite bucati subtiri sfecla (care fierbe mai greu, de aceea se taie subtire), ceapa, cartofii si marul, stropim cu zeama de lamaie sa nu se schimbe culoarea sfeclei. In timpul fierberii completati apa daca mai scade. Cand ingredientele sunt fierte, potrivim supa de sare, stingem focul. Spre sfarsit cand ingredientele sunt fierte adaugati condimentul pt carne de porc. Scurgem din zeama intrun bol, sau cana, apoi blenduim ingredientele, dupa care subtiem cu restul de supa. Intre timp punem la prajit paine, o rumenim pe ambele parti, o ungem cu crema de branza cu smantana, presaram verdeata tocata, taiem felia in cubulete si asezati cubuletele peste supa crema in farfurie. Daca doriti si va place, puteti adauga mai multa verdeata. Aceasta supa-crema se poate consuma si in post, fara crema de branza doar cu crutoane de paine prajita. Daca nu postiti este foarte gustoasa si cu adaos de smantana.
O reteta oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară