Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ceafa la cuptor cu prune uscate:
- 2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
- 300 g prune afumate
- 2 mere
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- 50 g unt
- condiment pentru porc
- sare si piper
Mod de preparare ceafa la cuptor cu prune uscate:
Merele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.
In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate).
Condimentam, iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa (eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).
Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline, dupa care deglasam cu vin alb. Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade.
Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere.
Ceafa de porc impanata se serveste portionata impreuna cu sos si fructe din tava.
O friptura exceptionala !:)
Pofta buna !
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
Sarbatori fericite !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.