Am avut cateva pulpe de pui de casa si am decis sa le pun intr-o mancare cu mult sos, in detrimentul fripturilor care deja mi se par prea uscate. Asa ca, pentru ca demult nu mai mancasem fasole verde, am facut aceata combinatie. A iesit o nebunie de mancare, cu sos cu o aroma minunata, usoara dar si satioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de fasole verde cu piept de pui:

  • 2 pulpe intregi taite in doua
  • 1 ceapa maricica
  • 1 ardei rosu
  • 300 gr fasole verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 100 gr pasta de tomate
  • putin ulei
  • 3 linguri de smantana grasa

Mod de preparare mancare de fasole verde cu piept de pui:

Caliti ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul si puiul, pana incepe sa se rumeneasca pielea de pe pui. Atunci stingeti cu apa cat sa acopere puiul si lasati sa fiarba la foc mic.
Timpul de fierbere depinde mult de cat de tare e carnea, deci mai verificati din cand in cand si mai adaugati apa daca e cazul.

Cand vedeti ca s-a mai inmuiat carnea, adaugati si fasolea, pasta de tomate si condimentele dupa gust.

Se serveste cu paine proaspata sa nu se piarda deloc din sos.

mancare de fasole verde cu pulpe de pui

Pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro veti descoperi si alte retete gustoase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de fasole verde cu pulpe de pui.