Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru placinta cu dovleac:
Aluat:
- 600g de faina
- 20g drojdie
- o lingurita de zahar
- 1 ceasca apa calda
- o cescuta ulei
- un praf de sare
Umplutura:
- 1,5 kg doveac dat pe razatoarea mare
- 3-4 linguri de zahar
- coaja de lamaie rasa
- scortisoara
- 100g nuci taiate
- 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare placinta cu dovleac:
Se face un aluat din faina, o ceasca de apa calduta, drojdie, 1 lingurita de zahar, o cescuta de ulei si un praf de sare. Se lasa la crescut.
Dovlecul se curata si se da pe razatoarea mare.
Se imparte aluatul in trei si se intinde fiecare foaie cu sucitorul. Pe foaie se pune dovleacul si se presara cu 3-4 linguri de zahar, scortisoara, coaja de lamaie rasa si cate un pliculet de zahar vanilat pe fiecare foaie, care se ruleaza incepand din laterale.
Se baga la cuptor (incins in prelabil), unde se tine cam 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar vanilat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: dumitrescu maricela (dumitrescu_2007)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.