8 Decembrie 2012 publicat în Retete culinare 63 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Voi ce faceti cu painea veche? O aruncati? Faceti paine in ou? O transformati in pesmet sau crutoane? Ei bine, ce ziceti de reteta asta? Budinca din paine, cu mere, scortisoara si caramel

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de paine cu mere:

  • 4 mere medii
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri unt
  • 3 oua batute
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 8-10 felii de paine

Mod de preparare budinca de paine cu mere:

Mai intai fierbeti merele in apa cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat, luati-le de pe foc, scurgeti-le si amestecati-le cu scortisoara.

Puneti zaharul impreuna cu untul intr-o cratita micuta si lasati la foc mic pana se topeste. Turnati caramelul intr-o forma de chec. Bateti ouale cu laptele si vanilia.

Peste caramelul din tava puneti un rand de paine, peste paine intindeti merele, apoi inca un rand de paine si la final turnati cu grija amestecul de ou cu lapte. Apasati usor sa ajutati putin painea sa se imbibe in ou. Acoperiti si lasati la rece peste noapte.

Dimineata puneti la cuptor pentru 45 minute-1 ora sau pana cand trece testul cu scobitoarea :)
Cand e gata, rasturnati budinca din tava si taiati felii.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri