Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu suc de rosii si crema de portocale:
- 1 borcan cu gem de prune
Pentru foi:
- 10 linguri cu apa
- 15 linguri cu suc de rosii
- 15 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu varf de amoniac
- 1 ou mare
- faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
- sare
Pentru crema:
- 250 g margarina sau unt
- 2 cani cu lapte
- 6 linguri cu gris
- 8 linguri cu zahar tos
- 4 linguri cu zahar pudra
- 1/2 portocala
Mod de preparare prajitura cu suc de rosii si crema de portocale:
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat, pana ce aluatul se poate intinde.
Se imparte in 4 bucati, se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele, grisul si zaharul tos. Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala.
Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema, se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala. Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem.
Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)
Pofta buna!
Pentru fotografii sugestive va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară