Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu suc de rosii si crema de portocale:
- 1 borcan cu gem de prune
Pentru foi:
- 10 linguri cu apa
- 15 linguri cu suc de rosii
- 15 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu varf de amoniac
- 1 ou mare
- faina cat sa se formeze un aluat bun de intins (700-800g)
- sare
Pentru crema:
- 250 g margarina sau unt
- 2 cani cu lapte
- 6 linguri cu gris
- 8 linguri cu zahar tos
- 4 linguri cu zahar pudra
- 1/2 portocala
Mod de preparare prajitura cu suc de rosii si crema de portocale:
Mod de preparare foi:
Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat, pana ce aluatul se poate intinde.
Se imparte in 4 bucati, se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt.
Crema de portocale:
Se pun pe foc laptele, grisul si zaharul tos. Se amesteca cu telul sa nu se lipeasca pana se ingroasa apoi se da deoparte si adaugam coaja rasa fin de la o jumatate de portocala.
Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine crema, se incorporeaza treptat crema de gris lasata putin sa se raceasca (sa nu fie fierbinte) si zeama de la o jumatate de portocala. Amestecam.
Se asambleaza prajitura iar la mijlocul ei se pune un strat generos de gem.
Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana a doua zi cand foile se fragezesc.
Se pudreaza cu zahar farin vanilat!
Delicioasa si foarte aromata!:)
Pofta buna!
Pentru fotografii sugestive va astept pe blogul meu: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare