Placinta cu mere

12:12, 3 Decembrie 2012 publicat în Retete culinare35 share-uri

Un desert potrivit pentru sarbatori.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta cu mere:

Ingrediente pentru aluat:

  • 350 de grame de faina
  • 150 de grame de zahar (eu am folosit zahar tos)
  • 175 de grame de unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • apa rece ~6-7 linguri

Ingrediente umplutura:

Citeste si:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică
Cum să-ți serbezi ziua...
  • 6 mere granny smith mari (eu am pus ionatane)
  • 100 grame de stafide
  • 1 cana de zahar (200 ml.)
  • 4 linguri pline de amidon
  • 1/2 lingurita cu varf de scortisoara (reteta originala 1 lingurita)

Alte ingrediente:

  • 1 lingura de gris
  • 1 galbenus
  • zahar praf

Mod de preparare placinta cu mere:

Mod de preparare aluat

1. Amestecam intr-un castron sarea, faina si zaharul, apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita.
2. Adaugam galbenusurile si apa rece. Framantam repede pana adunam toate ingredientele intr-un aluat. Acoperim cu o folie si dam la frigider pana terminam de preparat umplutura.

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...

Mod de preparare umplutura

1.Curatam merele de coaja, apoi le tam cubulete si le punem intr-o cratita.
2.Adaugam zaharul, amidonul si stafidele. Dam la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia se ingroasa.
3.Tragem dupa foc si lasam sa se raceasca bine.

Asamblarea placintei

1.Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
2.Impartim aluatul in doua parti.
3.Intindem prima foaie, apoi o asezam in tava cu ajutorul sucitorului, avand grija ca si peretii tavii sa fie 4 cm "imbracati" in aluat. Presaram 1 lingura de gris, apoi punem umplutura racita bine. Dam la frigider pana ce intindem a doua foaie cu care acoperim.
4.Ungem pe deasupra cu un galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute. Acoperim placinta cu o coala de hartie de copt pentru a nu se arde.
Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca bine in forma, iar dupa ce o asezam pe platou presaram zahar pudra si o portionam.
Pofta buna!


O reteta propusa de: camelia al kawadri (kamkrys75)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!

Participa si tu!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri