Timp de preparare: 240 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:
- 1 bucata pupla de porc de cca 1,5 kg
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita de piper si sare
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita verdeturi italiene
- 3 foi de dafin
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 800 g cartofi pentru garnitura
Mod de preparare pulpa de porc aromata:
Spalam bucata de carne si o uscam putin cu servetelul de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si usturoi in fiecare.
Separat, punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna ca sa se amestece aromele. Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si spre final o lasam descoprita ca sa isi faca crusta.
Separat, curatam cativa cartofi(cca 800 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii stropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse .
Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.
O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară