Timp de preparare: 240 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:
- 1 bucata pupla de porc de cca 1,5 kg
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita de piper si sare
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita verdeturi italiene
- 3 foi de dafin
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 800 g cartofi pentru garnitura
Mod de preparare pulpa de porc aromata:
Spalam bucata de carne si o uscam putin cu servetelul de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si usturoi in fiecare.
Separat, punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna ca sa se amestece aromele. Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si spre final o lasam descoprita ca sa isi faca crusta.
Separat, curatam cativa cartofi(cca 800 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii stropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse .
Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.
O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă