1 Decembrie 2012 publicat în Retete culinare 21 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Deliciul unei mese festive

Timp de preparare: 240 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:

  • 1 bucata pupla de porc de cca 1,5 kg
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita de piper si sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita verdeturi italiene
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 800 g cartofi pentru garnitura

Mod de preparare pulpa de porc aromata:

Spalam bucata de carne si o uscam putin cu servetelul de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si usturoi in fiecare.
Separat, punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna ca sa se amestece aromele. Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si spre final o lasam descoprita ca sa isi faca crusta.
Separat, curatam cativa cartofi(cca 800 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii stropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse .
Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.




O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)

Aceasta reteta participa la concursul: Castiga ustensile pentru bucatarie de la Dr Oetker!

Participa si tu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri