Chicken Marsala este, probabil, cea mai cunoscuta reteta ce are la baza acest vin fortifiat, eu insa am adaptat dupa gustul meu, eliminand faina pe care trebuia sa o folosesc.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui in sos de vin Marsala:

  • pulpele si aripile de la un pui, taiate in doua (deci 8 bucati de carne in total);
  • 150 ml vin Marsala;
  • 50 ml vin alb obisnuit;
  • 200 grame ciuperci;
  • o ceapa mare;
  • ulei masline;
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare pentru pui in sos de vin Marsala (cam 45 minute):

Am folosit o tigaie de sosuri, solida si mai adanca. Prima oara am pus cele 8 bucati de carne de pui la perpelit, in ulei de masline, apoi am adaugat ceapa taiata oarecum marunt dar si ciupercile taiate si acestea nici prea mari nici prea mici. Am tot amestecat, timp de vreo 10 minute, pana cand s-a inmuiat ceapa si s-au facut ciupercile.

Am adaugat apoi cei 150 ml de vin Marsala si cei 50 ml de vin obisnuit alb (demisec insa, am vrut sa contrabalansez putin dulcele de Marsala). Scuze de calitatea pozei, cu o mana turnam cu alta pozam :) .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Am dat focul mai mic, am pus capacul si am lasat puiul sa se patrunda bine cu miresmele vinului sicilian. Deja vedeti cum sosul incepea sa se formeze.

Pe final am asezonat cu sare si cu piper si deja mancarea arata extrem de tentanta, ca si sosul in sine, vedeta retetei.

Am servit puiul in sos Marsala alaturi de un piureu de cartofi (cam mare, recunosc, portia din farfurie, dar imi era foame, imi era pofta si as putea baga inca 8-9 scuze, poate chiar 10), facut, mereu, dupa reteta aceasta. Plus patrunjel din cultura proprie de la geamul dormitorului.

Am mancat bine de tot, gustos, plin, serios, de parca eram intr-un bistro rural din sudul Frantei (cu toate ca vinul e sicilian.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase urmariti blogul foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri