Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru struguri murati:
- struguri, otet
- apa
- sare
- zahar
- hrean
- ghimbir proaspat
- seminte de mustar
- boabe de piper
- frunze de dafin
- frunze de visin
- hrean
- cuisoare
Mod de preparare struguri murati:
Se aleg struguri albi sau negri, sanatosi, cu boabe tari, de preferat soiul coarna. Acestia se spala, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie boabele cu o foarfeca, lasand o parte din codita.
In borcanele spalate si sterilizate in prealabil, se aseaza cate o lingurita cu seminte de mustar, 2 cuisoare, ½ lingurita boabe de piper, apoi se pun boabele de struguri. Hreanul si ghimbirul se curata de coaja si se taie in fasii subtiri. Acestea se pun pe marginile borcanelor, cate doua bucati in fiecare. Deasupra se aseaza cate o frunza de visin si una de dafin.
Strugurii se acopera cu amestec format din apa, otet, sare si zahar. Ca si masuri se folosesc 1 lingura de sare si doua linguri de zahar -la fiecare litru de lichid, iar otet – o parte la trei parti cu apa. In fiecare borcan vor intra aprox. 300 ml lichid.
Se infileteaza capacele si se pun borcanele in cuptorul aragazului, pe gratar, cu o tava cu apa dedesubt, pentru 20 de minute (incepand din momentul in care incepe sa fiarba apa). Dupa ce timpul s-a scurs, se opreste focul, iar borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor. Abia apoi, se depoziteaza in camara.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul https://truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară