Struguri murati - o conserva surprinzatoare. La iarna, asezati pe masa de sarbatori, vor face furori! Strugurii dulci acrisori sunt deliciosi langa fripturi sau adaugati in salate.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru struguri murati:

  • struguri, otet
  • apa
  • sare
  • zahar
  • hrean
  • ghimbir proaspat
  • seminte de mustar
  • boabe de piper
  • frunze de dafin
  • frunze de visin
  • hrean
  • cuisoare

Mod de preparare struguri murati:

Se aleg struguri albi sau negri, sanatosi, cu boabe tari, de preferat soiul coarna. Acestia se spala, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie boabele cu o foarfeca, lasand o parte din codita.
In borcanele spalate si sterilizate in prealabil, se aseaza cate o lingurita cu seminte de mustar, 2 cuisoare, ½ lingurita boabe de piper, apoi se pun boabele de struguri. Hreanul si ghimbirul se curata de coaja si se taie in fasii subtiri. Acestea se pun pe marginile borcanelor, cate doua bucati in fiecare. Deasupra se aseaza cate o frunza de visin si una de dafin.
Strugurii se acopera cu amestec format din apa, otet, sare si zahar. Ca si masuri se folosesc 1 lingura de sare si doua linguri de zahar -la fiecare litru de lichid, iar otet – o parte la trei parti cu apa. In fiecare borcan vor intra aprox. 300 ml lichid.
Se infileteaza capacele si se pun borcanele in cuptorul aragazului, pe gratar, cu o tava cu apa dedesubt, pentru 20 de minute (incepand din momentul in care incepe sa fiarba apa). Dupa ce timpul s-a scurs, se opreste focul, iar borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor. Abia apoi, se depoziteaza in camara.

struguri murati

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul http://truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Struguri murati.