IN ACEST ARTICOL:
Pentru a intalni savoarea maxima din preparate va invit sa pregatiti 3 retete pentru acest inceput de saptmana!

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:

  • 15 aripioare de pui
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1/2 pasta de ardei iute
  • 1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de curry
  • 1 lingurita de sare

Cartofi cu rozmarin:

  • 1 kg de cartofi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • cativa catei de usturoi
  • sare si piper
  • boia de ardei iute afumata(optional)

Ingrediente pentru ciuperci umplute:

  • ciuperci
  • sunculita taraneasca afumata
  • usturoi
  • marar

Mod de preparare aripioare:

Amestecam bine sosul de chilli, pasta de ardei iute, usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala, curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate. Acoperim si dam la rece.
Marinam puiul si lasam o noapte; aromele vor fi mult mai intense.
A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare, turnam marinata peste ele, alaturi de domnii cartofi si dam la cuptor pentru o ora la foc mediu.

Mod de preparare cartofi cu rozmarin :

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate. Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor.
Pentru a obtine o culoare frumoasa, uniforma, intoarceti o data cartofii in tava.

Unele persoane prefera sa fiarba cartofii pentru 15 minute in apa rece cu sare, sa-i scurga si apoi sa-i amestece cu condimente si sa-i dea la cuptor. Este metoda mai rapida de coacere.
Eu nu o prefer.

Rozmarinul da savoare preparatelor de tot felul, de la friptura de miel, porc, vanat sau vita, pana la preparatele din carne de pasare si peste, fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri, prajituri, saratele...



Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca:

Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt. Le asezonam cu sare si piper. Adaugam cate un sfert de catel de usturoi, cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite. Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin (cam 15 minute).
Vor avea un gust exceptional.

Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!

Pofta buna!

O idee interesanta de un pranz copios recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri