Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru friptura de curcan cu ardei:
Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem ce avem de facut.
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
Sfaturi pentru un păr mai plin, mai bogat și mai strălucitor

- 650 g pulpa dezosata de curcan
- 2-3 cartofi (cam 200g)
- 2 ardei grasi (sau capia) - cam 350g
- 3 linguri pasta de ardei
- 2-3 catei de usturoi
- cimbru uscat
- sare, piper
- 2 linguri de ulei (optional)
Mod de preparare friptura de curcan cu ardei:
Incepem prin a curata cartofii si ardeii. Ii taiem pe toti in sferturi, sau mai marunt daca sunt prea mari bucatile. Asezam legumele in tava, eventual unsa cu ulei, presaram sare, piper, cimbru, pasta de ardei dizolvata in jumatate de pahar de apa. Aruncam pe acolo si cateii de usturoi putin zdrobiti cu lama cutitului, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 200 de grade cam 15 minute.
Cat timp se incalzesc legumele, taiem carnea bucati potrivite si le condimentam cu sare, piper si cimbru.
Punem si carnea in tava si mai lasam vreo 15-20 minute cu capac, apoi inca vreo 10-15 minute sa se rumeneasca. Desigur, verificati daca pe parcurs mai e nevoie de putina apa, ca sa nu scada tot sosul.
Cand friptura e gata, aruncam cateii de usturoi si servim aceasta bunatate care are aproximativ 135 calorii la 100 de grame.
O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...

Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei