Daca vreti sa pregatiti un desert mai putin pretentios, dar foarte gustos, incercati aceasta reteta.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru minitarte cu caramel:

Aluat:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt

Crema caramel :

  • 400 g zahar
  • 125 ml frisca lichida
  • 125 ml apa
  • 50 g unt
  • 50 g cereale

Decor:

  • ciocolata alba rasa

Mod de preparare minitarte cu caramel:

Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit. Tapetati formele de tarta cu folie alimentara (eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt. Puneti formele la frigider pentru o ora.
Pentru crema caramel, puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat. Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul, cu atentie, pentru ca sar stropi fierbinti. Amestecati bine ingredientele. Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.

minitarte cu caramel

Un dulce de 5* !
Mai multe retete delicioase pe calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Minitarte cu caramel.