Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru minitarte cu caramel:
Aluat:
- 300 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
Crema caramel :
- 400 g zahar
- 125 ml frisca lichida
- 125 ml apa
- 50 g unt
- 50 g cereale
Decor:
- ciocolata alba rasa
Mod de preparare minitarte cu caramel:
Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit. Tapetati formele de tarta cu folie alimentara (eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt. Puneti formele la frigider pentru o ora.
Pentru crema caramel, puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat. Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul, cu atentie, pentru ca sar stropi fierbinti. Amestecati bine ingredientele. Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.
Un dulce de 5* !
Mai multe retete delicioase pe calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân