Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru minitarte cu caramel:
Aluat:
- 300 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
Crema caramel :
- 400 g zahar
- 125 ml frisca lichida
- 125 ml apa
- 50 g unt
- 50 g cereale
Decor:
- ciocolata alba rasa
Mod de preparare minitarte cu caramel:
Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit. Tapetati formele de tarta cu folie alimentara (eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt. Puneti formele la frigider pentru o ora.
Pentru crema caramel, puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat. Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul, cu atentie, pentru ca sar stropi fierbinti. Amestecati bine ingredientele. Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.
Un dulce de 5* !
Mai multe retete delicioase pe calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară