Pentru ca a sosit toamna, iar tarabele din piata s-au umplut deja cu mere romanesti, naturale, sanatoase si bune, a sosit si momentul sa pregatim delicioasele conserve din minunatele fructe dulci acrisoare. Pentru astazi avem gem de mere, perfect pentru clatite, placinte sau consumat ca atare.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de mere:

  • 1 kg mere
  • 700 g zahar
  • un baton de scortisoara
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare gem de mere:

Merele se spala, se curata de coaja, apoi se rad mic. Se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca cu zaharul si se adauga batonul de scortisoara. Se lasa asa cateva ore sau peste noapte, la frigider, pentru a-si lasa zeama. A doua zi se pun la fiert, amestecand des, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand gemul este destul de legat, zeama a scazut, iar merele au devenit sticloase, se poate opri focul. Se adauga acum cateva picaturi cu esenta de vanilie si se scoate batonul de scortisoara. Gemul de mere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte. Se infileteaza capacele si se lasa borcanele sa se raceasca invelite in paturi mai groase. Dupa aceea se pot depozita in camara.

dulceata de mere

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gem de mere.