Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de mere:
- 1 kg mere
- 700 g zahar
- un baton de scortisoara
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare gem de mere:
Merele se spala, se curata de coaja, apoi se rad mic. Se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca cu zaharul si se adauga batonul de scortisoara. Se lasa asa cateva ore sau peste noapte, la frigider, pentru a-si lasa zeama. A doua zi se pun la fiert, amestecand des, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand gemul este destul de legat, zeama a scazut, iar merele au devenit sticloase, se poate opri focul. Se adauga acum cateva picaturi cu esenta de vanilie si se scoate batonul de scortisoara. Gemul de mere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte. Se infileteaza capacele si se lasa borcanele sa se raceasca invelite in paturi mai groase. Dupa aceea se pot depozita in camara.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul truedelights.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?