Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de mere:
- 1 kg mere
- 700 g zahar
- un baton de scortisoara
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare gem de mere:
Merele se spala, se curata de coaja, apoi se rad mic. Se stropesc cu zeama de lamaie, se amesteca cu zaharul si se adauga batonul de scortisoara. Se lasa asa cateva ore sau peste noapte, la frigider, pentru a-si lasa zeama. A doua zi se pun la fiert, amestecand des, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand gemul este destul de legat, zeama a scazut, iar merele au devenit sticloase, se poate opri focul. Se adauga acum cateva picaturi cu esenta de vanilie si se scoate batonul de scortisoara. Gemul de mere se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte. Se infileteaza capacele si se lasa borcanele sa se raceasca invelite in paturi mai groase. Dupa aceea se pot depozita in camara.
Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul truedelights.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie