Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de ardei iuti:
- 500g ardei iuti (bulgaresti)
- 500g zahar
- 500 ml otet
Mod de preparare dulceata de ardei iuti:
Se pune otetul la incalzit apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba impreuna pana se leaga putin (aproximativ 30minute).
Intre timp spalam ardeii si ii taiem felii potrivite si incercam sa mai reducem din cantitatea de seminte. Cand siropul a ajuns la consistenta dorita adaugam ardeii si ii mai lasam la fiert 30minute.
Incalzim in cuptor 3 borcane (mie mi-au iesit 2 borcane de 400g si unul de 200g) apoi turnam compozitia fierbinte in borcane. Acoperim borcanele cu celofan sau cu capace apoi le infasuram in patura si lasam sa se raceasca, aproximativ o zi, si sa se ermetizeze.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul bucatarie-usoara.blogspot.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.