O dulceata ca o garnitura, se poate consuma alaturi de fripturi, ciorbe, sau orice altceva doriti, dar nu pe paine ca e o dulceata iute ....gustul e dulce-acru-iute...o bunatate!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de ardei iuti:

  • 500g ardei iuti (bulgaresti)
  • 500g zahar
  • 500 ml otet

Mod de preparare dulceata de ardei iuti:

Se pune otetul la incalzit apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba impreuna pana se leaga putin (aproximativ 30minute).
Intre timp spalam ardeii si ii taiem felii potrivite si incercam sa mai reducem din cantitatea de seminte. Cand siropul a ajuns la consistenta dorita adaugam ardeii si ii mai lasam la fiert 30minute.
Incalzim in cuptor 3 borcane (mie mi-au iesit 2 borcane de 400g si unul de 200g) apoi turnam compozitia fierbinte in borcane. Acoperim borcanele cu celofan sau cu capace apoi le infasuram in patura si lasam sa se raceasca, aproximativ o zi, si sa se ermetizeze.

dulceata de ardei iuti

Aceasta reteta a fost oferita de blogul bucatarie-usoara.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de ardei iuti.