Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de ardei iuti:
- 500g ardei iuti (bulgaresti)
- 500g zahar
- 500 ml otet
Mod de preparare dulceata de ardei iuti:
Se pune otetul la incalzit apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba impreuna pana se leaga putin (aproximativ 30minute).
Intre timp spalam ardeii si ii taiem felii potrivite si incercam sa mai reducem din cantitatea de seminte. Cand siropul a ajuns la consistenta dorita adaugam ardeii si ii mai lasam la fiert 30minute.
Incalzim in cuptor 3 borcane (mie mi-au iesit 2 borcane de 400g si unul de 200g) apoi turnam compozitia fierbinte in borcane. Acoperim borcanele cu celofan sau cu capace apoi le infasuram in patura si lasam sa se raceasca, aproximativ o zi, si sa se ermetizeze.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul bucatarie-usoara.blogspot.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!