Ciorba de vacuta

12:09, 24 Septembrie 2012 publicat în Retete culinare5 share-uri

Este preferata mea si a intregii familii. Imi place cu multa carne, multe legume, foarte acra, deasa, bogata in arome, iute si parfumata de la minunatia de leustean.Daca si voua va place la fel, atunci reteta mea se va mula perfect cerintelor voastre!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de vacuta:

Citeste si:
Cinci modalități prin care poți atinge imaginea dorită în 2021
Cinci modalități prin care...
  • 700 gr carne de vaca
  • 3 morcovi mari
  • o telina mica
  • o ceapa mare
  • un ardei gras verde sau galben si unul rosu
  • 200 gr fasole verde sau galbena
  • 200 gr mazare
  • 4 cartofi mijlocii
  • o conserva rosii bucati in suc propriu
  • 1-2 linguri bulion
  • un ardei iute
  • sare de lamaie
  • sare
  • leustean

Mod de preparare ciorba de vacuta:

Se pune carnea spalata si taiata cuburi in apa rece, sa fie circa 5, 5 si 1/2 l apa.
Se spumeaza continuu, pana ce nu se mai formeaza spuma.
Dupa ce a dat in clocot, se mai fierbe cel putin 30 min.
Intre timp taiem toate legumele.
Se adauga mai intai morcovii, cartofii, telina,ceapa si ardeiul iute si gras, fasolea verde.
Legumele fierb in circa 30 min.
Cu 15 de minute inainte de final, punem in oala si conserva de rosii , bulionul si mazarea.
Dupa ce totul a fiert, se condimenteaza ciorbita cu sare, sare de lamaie sau bors, dupa gustul fiecaruia, se presara cu verdeata proaspat tocata si se stinge focul.Se acopera oala cu un capac circa 10 minute pentru a se intrepatrunde aromele, iar apoi se poate servi, simpla sau cu smantana.

Pentru alte retete delicioase consultati blogul poetagurmanda.blogspot.ro/

Citeste si:
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare
Supa crema de dovlecei |...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri