Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu prune si nuca:
pentru blat:
- 2 oua
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
umplutura:
- 500 gr prune cantarite fara samburi
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
blatul de nuca:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 120 gr nuca
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod de preparare prajitura cu prune si nuca:
Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. (tava folosita de mine: 22/30 cm)
Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.
Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.
Turnam peste prune si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Blogul timeaioo.blogspot.ro va recomanda din plin aceasta prajitura cu arome atat de placute de prune, scortisoara si nuca.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?