Nu stiu sa fi mancat vreodata supa mai buna ca aceasta,mie imi place sa-i adaug si putina sare de lamaie,ii da o nota superba! Voi ce arome duceti mai departe si in ce preparate pastrati amintirea vie a bunicilor voastre?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de rosii:

  • 1 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi potriviti
  • o ceapa mare sau o legatura ceapa verde
  • 2 ardei grasi divers colorati
  • un dovlecel mic
  • un rotocol fidea
  • 2 oua
  • sare
  • ardei iute
  • sare de lamaie(optional)
  • leustean

Mod de preparare supa de rosii:

Rosiile se spala si se pun la oparit pt 2-3 min in apa clocotita, apoi se decojesc si se paseaza in blender sau intr-o sita, se strecoara sucul de seminte.
Legumele se toaca in bucati potrivite si se calesc in 4-5 linguri ulei, se sting cu sucul de rosii, mai apoi se completeaza supa cu 3-4 litri de apa, se lasa sa fiarba. La final, se adauga rotocolul de fidea, sarea si sarea de lamaie, se asteapta sa fiarba supa si apoi se stinge focul. Supa se imbujoreaza cu cele 2 oua batute, care se toarna in oala si se aromatizeaza cu leustean verde, tocat. Se serveste fierbinte, este absolut delicioasa!!!

supa de rosii

Blogul poetagurmanda.blogspot.ro va recomanda si alte retete delicioase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de rosii ca la bunica.