Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei iuti murati:
- 450 de grame de ardei iuti
 - 450 de grame de morcovi
 - 150 de grame de ceapa alba
 - o lingura cu varf de sare de mare
 - 5-7 catei de usturoi
 - 1/3 cana ulei de sofranel sau de porumb
 - 2/3 cana otet alb
 - 2/3 cana otet de orez
 - 1/3 cana apa
 - 2-3 cuisoare
 - 5 frunze de dafin
 - 1/3 lingurita zahar brun
 - 1/3 lingurita boabe de piper
 - 1/3 lingurita chimen
 - 2/3 lingurita cimbru uscat
 - 2/3 lingurita oregano uscat
 
Mod de preparare ardei iuti murati:
Spalati ardeii si ii taiati in jumatate, indepartati nervurile si semințtle si ii puneti intr-un vas larg. Spalati morcovii, ii curatati si ii taiati felii, dupa care ii adaugati in vas, peste ardei. Curatati, spalati si taiati ceapa fasii, o puneti tot in vas. Deasupra legumelor puneti sarea, le amestecati pe toate bine si le lasati sa se odihneasca timp de o ora.
 Puneti in blender otetul, apa, piperul, toate condimentele si zaharul brun si amestecati bine, pana obtineti o compozitie omogena.
 Puneti intr-o cratita uleiul si il incingeti, apoi adaugati legumele scurse de sucul pe care l-au lasat. Le caliti timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Puneti usturoiul si mai lasati pe foc 2 minute, dupa care turnati in cratita sucul lasat de legume si compozitia cu otet. Mai tineti cratita pe foc timp de 5 minute, opriti focul si lasati sa se raceasca.
 Se pastreaza la frigider, in borcane din sticla, timp de mai multe luni. Dar asteptati cel putin o zi inainte de a desface borcanul.
Bon apetito!
O reteta recomandata de blogul bucatareli.blogspot.ro

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei