Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei iuti murati:
- 450 de grame de ardei iuti
- 450 de grame de morcovi
- 150 de grame de ceapa alba
- o lingura cu varf de sare de mare
- 5-7 catei de usturoi
- 1/3 cana ulei de sofranel sau de porumb
- 2/3 cana otet alb
- 2/3 cana otet de orez
- 1/3 cana apa
- 2-3 cuisoare
- 5 frunze de dafin
- 1/3 lingurita zahar brun
- 1/3 lingurita boabe de piper
- 1/3 lingurita chimen
- 2/3 lingurita cimbru uscat
- 2/3 lingurita oregano uscat
Mod de preparare ardei iuti murati:
Spalati ardeii si ii taiati in jumatate, indepartati nervurile si semințtle si ii puneti intr-un vas larg. Spalati morcovii, ii curatati si ii taiati felii, dupa care ii adaugati in vas, peste ardei. Curatati, spalati si taiati ceapa fasii, o puneti tot in vas. Deasupra legumelor puneti sarea, le amestecati pe toate bine si le lasati sa se odihneasca timp de o ora.
Puneti in blender otetul, apa, piperul, toate condimentele si zaharul brun si amestecati bine, pana obtineti o compozitie omogena.
Puneti intr-o cratita uleiul si il incingeti, apoi adaugati legumele scurse de sucul pe care l-au lasat. Le caliti timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Puneti usturoiul si mai lasati pe foc 2 minute, dupa care turnati in cratita sucul lasat de legume si compozitia cu otet. Mai tineti cratita pe foc timp de 5 minute, opriti focul si lasati sa se raceasca.
Se pastreaza la frigider, in borcane din sticla, timp de mai multe luni. Dar asteptati cel putin o zi inainte de a desface borcanul.
Bon apetito!
O reteta recomandata de blogul bucatareli.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară