Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pireu pufos de cartofi:
- cartofi 1 kg
- lapte 200 ml
- unt 50 gr
- smantana 2 linguri/50 gr
- un ou
- sare dupa gust
Mod de preparare pireu pufos de cartofi:
1. Pentru inceput, punem cartofii curatati si taiati cubulete la fiert, la un foc potrivit timp de 30 min. Imi place sa pun sarea cand sunt aproapte gata, astfel au timp cartofii sa isi ia necesarul de sare.
2. Ii verificam cu un cutit si cand sunt gata cartofii ii strecuram. Asa fierbinti se zdrobesc foarte bine. Am gustat la mai multe persoane pireul facut cu mixerul si nu prea mi-a placut, parca nu are acelasi gust, asa ca va recomand si dumneavoastra putin lucru manual pentru un pireu reusit.
3. Usor, putin cate putin punem untul, iar in acest timp se poate pune laptele la incalzit. In momentul cand untul s-a topit, turnam laptele si in acelasi timp mestecam bine. Putem pune si smantana. Chiar daca pireul este mai moale, sa nu va speriati, pana a fi servit pe masa, cartofii zdrobiti mai absorb din lichid, asa ca e mai bine sa fie mult prea moale, astfel in momentul servirii pireul va fi cremos.
4. La final, ingredientul secret este albusul batut spuma cu telul. Pus si acces la sfarsit, gustam sa vedem daca are suficienta sare. Cu un cutit, imaginar taiem prin pireu. Actiunea dureaza aproximativ 1 minut.
Va urez pofta buna.
O reteta oferita de blogul Culinare.tv
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.