22 August 2012 publicat în Retete culinare 7 share-uri

De-a lungul anilor m-a tot macinat reteta pireului de la restaurante. Avea ceva diferit, decat acesta de acasa, era mai aerisit, mai pufos. Am tot incercat diferite metode, dar aceasta mi s-a parut perfecta. Plus ca am invatat si cateva secrete, ce va le impartasesc mai jos cu mult drag.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pireu pufos de cartofi:

  • cartofi 1 kg
  • lapte 200 ml
  • unt 50 gr
  • smantana 2 linguri/50 gr
  • un ou
  • sare dupa gust

Mod de preparare pireu pufos de cartofi:

1. Pentru inceput, punem cartofii curatati si taiati cubulete la fiert, la un foc potrivit timp de 30 min. Imi place sa pun sarea cand sunt aproapte gata, astfel au timp cartofii sa isi ia necesarul de sare.
2. Ii verificam cu un cutit si cand sunt gata cartofii ii strecuram. Asa fierbinti se zdrobesc foarte bine. Am gustat la mai multe persoane pireul facut cu mixerul si nu prea mi-a placut, parca nu are acelasi gust, asa ca va recomand si dumneavoastra putin lucru manual pentru un pireu reusit.
3. Usor, putin cate putin punem untul, iar in acest timp se poate pune laptele la incalzit. In momentul cand untul s-a topit, turnam laptele si in acelasi timp mestecam bine. Putem pune si smantana. Chiar daca pireul este mai moale, sa nu va speriati, pana a fi servit pe masa, cartofii zdrobiti mai absorb din lichid, asa ca e mai bine sa fie mult prea moale, astfel in momentul servirii pireul va fi cremos.
4. La final, ingredientul secret este albusul batut spuma cu telul. Pus si acces la sfarsit, gustam sa vedem daca are suficienta sare. Cu un cutit, imaginar taiem prin pireu. Actiunea dureaza aproximativ 1 minut.

Va urez pofta buna.

O reteta oferita de blogul Culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri